dimecres, 31 d’octubre del 2012

Pràctica 3. Educaplay


La tercera pràctica de dia 11 d’octubre vàrem estar treballant amb una eina de creació de material multimèdia l’Educaplay: www.educaplay.com
És una eina fantàstica i que tots els mestres haurien de conèixer perquè a part de que el seu maneig és molt fàcil és gratuït. Ens permet crear i dissenyar activitats per fer a l’ordenador i també per fer-les a la PDI. És una manera de fer les classes més dinàmiques i divertides la qual cosa provoca la motivació dels alumnes perquè els crida l’atenció que jugant puguin aprendre. Cal dir que un altre avantatge és que una vegada feta l’activitat la pots utilitzar per altres cursos inclús la pots modificar en funcions de les necessitats dels alumnes o grup classe.

Per practicar el que férem va ser pensar activitats adients per el nostre projecte i férem un mapa on havien de posar les comunitats autònomes i per altre banda una sopa de lletres on havien de cercar els nomes dels municipis de Mallorca.

En la pràctica anterior vàrem aprendre  avaluar material multimèdia i per això també esta be avaluar les eines que utilitzam per crear aquest materials. En el cas de l’Educaplay, que ha estat l’eina amb la qual hem estat fent feina, hem pogut observa que té certes limitacions perquè realment el que estam creant són plantilles fixades com ara, la sopa de lletres

També la professora ens va dir altres eines de creació de material multimèdia com ara:
Ardora                                                                     
Cuadernia
Hot Patatoes
Jclic
Són eines que juntament amb l’Educaplay són molt interessants i útils per poder fer el nostre projecte. El grau del seu maneig pot variar un poc però en general són de fàcil maneig.

En conclusió, les eines multimèdia mostren continguts de manera més dinàmica i didàctica. Per els infants fer aquestes activitats es jugar en canvi per nosaltres no perquè el que fan és aprendre. Les tics afavoreix molt en l’aprenentatge del nin però cal complementar el paper i les tics perquè no són enemics. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada